NEMOJTE DA VAM PRESEDNE PRVI MAJ: Ako ne ispoštujete važno pravilo, možete "popiti" kaznu i do 50.000 dinara
Roštilj za Prvi maj, Foto: Petar Aleksić

važno

NEMOJTE DA VAM PRESEDNE PRVI MAJ: Ako ne ispoštujete važno pravilo, možete "popiti" kaznu i do 50.000 dinara

Inspektor u Upravi za vanredne situacije u Beogradu Željko Čavić objasnio je kako da se štitimo od požara

Objavljeno:

Inspektor u Upravi za vanredne situacije u Beogradu Željko Čavić izjavio je da građani koji se odluče da Međunarodni praznik rada provedu u prirodi treba da se suzdrže od korišćenja otvorenog plamena i poštuju odredbe Zakona o zaštiti od požara.

On je za Tanjug rekao da je Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća, biljnih žetvenih ostataka, kao i upotreba otvorenog plamena u blizini šumskog kompleksa na udaljenosti ne manjoj od 200 metara.

“Za kršenje ovog propisa kazne su od 10 hiljada do 50 hiljada dinara za fizička lica i za pravna lica od 300.000 do milion dinara”, naveo je Čavić.

Roštilj na Adi
Roštilj na Adi foto: Petar Aleksić

Ukazao je da, ako građani imaju potrebu da lože vatru na otvorenom prostoru, to onda mora biti u posebno obeleženim i određenim mestima, a neophodno je da sa sobom ponesu dovoljne količine vode kako bi ugasili vatru posle korišćenja, a i mogući eventualni početni požar.

“Neophodno je da se građani odgovorno ponašaju jer se požari na otvorenom prostoru brzo šire i predstavljaju opasnost po zdravlje i živote ljudi, a mogu da pričine i veliku materijalu štetu”, rekao je Čavić.

Bonus video:

00:21

Prvi maj

(Espreso / Agencije/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.